Naj vaša glasba odmeva še vsaj 150 let

150-letna zgodovina Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora je zgodba o predanosti, vztrajnosti in strasti do ustvarjanja umetnosti. Ta pomembna obletnica nas navdaja z občutkom spoštovanja in hvaležnosti do vseh glasbenikov, dirigentov in članov godbe, ki so s svojim predanim delom in zagnanostjo omogočili, da je ta orkester postal nepogrešljiv del kulturne dediščine naših krajev.

Pot do današnje moči in slave ni bila vedno enostavna. Pihalni orkester je doživljal vzpone in padce, a iz vsakega izziva je vstal močnejši. Vztrajnost, predanost in ljubezen do glasbe so temelji, na katerih je orkester rastel in uspeval. Zato smo danes priča orkestru, ki s svojim izjemnim talentom in predanostjo širi glasbeno čarovnijo po vsem svetu ter presega meje ljubiteljske glasbe. S svojimi nastopi navdušuje tako domače kot mednarodno občinstvo, hkrati pa mlade nagovarja k umetniškemu udejstvovanju in razvijanju svojih glasbenih talentov.

Ob tej pomembni obletnici iskreno čestitam in se hkrati zahvaljujem vsem članom Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora, tako tistim, ki so v preteklosti z nami delili svoj glasbeni talent, kot tudi vsem, ki danes z vnemo in predanostjo negujejo dediščino orkestra. Vaš trud, vaša energija in vaša strast so tisto, kar nas vse navdaja s ponosom in navdušenjem. Naj bo ta orkester še dolgo prisoten v naših srcih, vaše melodije pa naj v teh krajih odmevajo in nas povezujejo vsaj še naslednjih 150 let!

S spoštovanjem,

Henrika Zupan, županja Občine Kranjska Gora