Ob številnih dogodkih, ki so se v okviru praznovanja jubileja jeseniških godb že odvili v letošnjem letu, sta bila petkov slavnostni koncert in sobotna parada prijateljstva vrhunca praznovanja, piko na i pa bomo postavili v soboto 22. junija s slavnostnim koncertom v Kranjski Gori. Le- ta se bo na trgu pred cerkvijo začel ob 19.30. Že danes pa smo sila ponosni na letošnjo že prehojeno (preigrano) pot. Razstava v Kosovi graščini, Pomladanski koncert, budnica, Golica na Golici, slavnostna akademija, slavnostni koncert in parada prijateljstva so zaznamovali prvo polovico letošnjega leta Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora, v novi preobleki (velika hvala Anžetu Vilmanu za logistiko z novimi uniformami,...op.a.) pa smo sedaj še lepši.

Naša kronistka Štefanija Muhar, ki o nas piše, pripoveduje, govori,…že 51 let, je po koncertu zapisala: '' Dragi orkester in dirigent, iskrena hvala za čudovit koncert. Ob šumenju Save in odmevu ostankov zidov stare, dobre železarne je izzvenel dogodek še bolj veličastno. Hvala, niste bili samo lepi ampak tudi dobri! Ponosna sem bila na vas kot že neštetokrat prej, 51 let, Štefi......'' 

Slavnostni koncert v Muzeju na prostem na Stari Savi je s svojo prisotnostjo počastila častna pokroviteljica predsednica republike Slovenije Dr. Nataša Pirc Musar, z nami ste bili številni prijatelji jeseniške 'pleh muske', med nami so bili prijatelji iz nemškega Nagolda in ob aplavzu, ki ste nam ga namenili ob koncu slavnostnega koncerta, so nam šle kocine pokonci.  

V paradi prijateljstva so se nam v resnično prijateljskem vzdušju pridružili glasbeni prijatelji (godbe) iz Bohinja, Bagnarole, Gorij, Lesc, Nagolda, Raven na koroškem, Trbovelj in Glasbene šole Jesenice, parada pa je na glavno jeseniško cesto in na Čufarjev trg privabila številne prebivalce, ki se jim zahvaljujemo za njihovo navzočnost.

Hvala vsem pokroviteljem, donatorjem, sponzorjem, gospodoma Boštjanu Omerzelu in Milošu Možini, medobčinskemu redarstvu Jesenice, PGD Jesenice, članom in članicam KD Koroška Bela,  članom in članicam folklorne skupine Julijana iz KŠD Hrušica, Zavodu za šport Jesenice, policistom PP Jesenice, GARS Jesenice, osebju restavracije Kazina, TVD partizan Jesenice in vsem ostalim, ki sta na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi koncerta in parade. Hvala županji občine Kranjska Gora Henriki Zupan in županu občine Jesenice Petru Bohincu za veliko naklonjenost naši dejavnosti, enako velja tudi za člane obeh občinskih svetov. Hvala voditeljema obeh prireditev Branki Smole in Bojanu Pogačniku ter prevajalki Simoni P. Komloši za njihov doprinos k izvedbi obeh slavnosti. In hvala vsem pihalnim orkestrom, ki ste se udeležili naše parade.

In nenazadnje drage godbenice in godbeniki, dirigent, predsednik, podpredsednik, člani UO, Helena Erman, Štefanija Muhar,…resnično lepo je biti del našega kolektiva…hvala vam, ker smo vsi skupaj

PIHALNI ORKESTER JESENICE - KRANJSKA GORA!

 '' Vsaka nota je utrip srca…'' (Š. Muhar)

 Zoran Račič