Ko se je marsikateri udeleženec kresovanja šele odpravljal k počitku, smo bili jeseniški godbeniki že pokonci in od Hrušice do Pristave s koračnicami oznanjali, da je vnovič 1.maj. Prvomajska tradicija se nadaljuje, ta je dolga že krepkih sto let in čeprav je naš 'šiht' dolg kar osem ur, ga z veseljem opravimo. Morda se kdo s tem ne strinja, a ima budnica še vedno svoj čar. In godbeniki smo veseli, da smo velik del prvomajskega dogajanja.

Po ustaljenem programu smo začeli prebujati ob 4.45 na Čufarjevem trgu, zadnjo koračnico pa smo odigrali približno osem u kasneje na Pristavi. Vmes smo se ustavili na Hrušici, pred bolnico, zaigrali smo pred domom Franceta Bergelja, korakali od Metuljčka do železniške postaje, Podmežaklo so nas sprejeli z obveznim prvomajskim napitkom, na Tomšičevi so nas pričakali po starih običajih, na Koroški Beli smo jih letos presenetili izza drugega ovinka, pri upokojencih na Javorniku pa smo si pripeli rdeče nageljne. Na Lipcah prebujamo že več kot petdeset let, na Kočni smo bili (šele) drugič, budnico pa sklenemo na Blejski Dobravi, nakar sledi še praznični nastop na Pristavi.

Člani pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora se zahvaljujejo vsem za dobrodošlico, lepe besede in tudi za okrepčila, posebna zahvala pa gre PGD Jesenice mesto za pomoč pri cestni zapori. Velika hvala tudi stanovalcem doma Dr. Franceta Bergelja, ki nas kar v pižamah toplo in prisrčno pozdravijo z balkonov. 

In hvala tudi fotografu Niku Bertonclju, ki je v svoj objektiv ujel vse, kar se je ujeti dalo na naši in vaši budnici.

Nasvidenje na prvomajski budnici 2025!