Epidemija Covid- 19, ki nas spremlja že debelo leto dni, se bo godbenikov letos le nekoliko usmilila in nam omogočila izvedbo prvomajske budnice, ki bo sicer nekoliko drugačna od običajnih. Skladno z vladnimi odloki se bomo godbeniki lahko zbrali v manjšem številu, z zvoki inštrumentov pa bomo lahko vnovič pričarali vsaj del glasbenih užitkov ob prvomajski budnici. Pihalni orkester Jesenice- Kranjska Gora bo z dvema desetčlanskima zasedbama od 6. ure naprej poskrbel za bujenje Jeseničanov na nekaterih tradicionalnih prvomajskih ' postajah', le da bo program nekoliko okrnjen.

Začeli bomo ob 6. uri na Čufarjevem trgu, nakar se bo ena skupina odpravila na Hrušico, k bolnišnici, sledi bujenje pred domom Franceta Berglja, četrta postaja bo na Tavčarjevi, zaključek pa pred železniško postaji. Druga skupina bo prebujala na Tomšičevi, na Koroški Beli, pri domu upokojencev na Slovenskem Javorniku ter na Lipcah.

Zaradi omejitev bo letošnja budnica potekala ' ekspresno' v upanju, da je to zadnjič. Lani smo ostali brez nje, oziroma smo vas prebujali preko ozvočenja, za prihodnja leta pa si želimo, da bo vse po starem, tudi z zaključkom na Pristavi.

Godbeniki se bomo letos razdelili v dve skupini, skladno z ukrepi in prebujali na naslednjih postajah:

 1. 00- Čufarjev trg

 

Skupina 'Zahod'

 1. 30- Hrušica
 2. 00- Splošna bolnišnica Jesenice
 3. 15- Dom Franceta Berglja
 4. 45- Cesta Cirila Tavčarja
 5. 00- Železniška postaja

 

Skupina ' Vzhod'

 1. 30- Cesta Toneta Tomšiča
 2. 00- Koroška Bela
 3. 30- Slovenski Javornik
 4. 00- Blejska Dobrava
 5. 15- Lipce